Over ons...

 
Bij ons koor zingen mensen die zelf of in hun nabijheid getroffen zijn door kanker. Wij zingen omdat zingen helpt en heelt.
Zingen voor je leven Leeuwarden is een lotgenotengroep met een opgewekt repertoire:
pop- en luisterliedjes, musical-melodieen en wereldmuziek.

Hinke Jelsma Elke woensdagmiddag zingen we met Hinke Jelsma achter de piano en gaan we na afloop voldaan en met nieuwe energie naar huis.
In de pauze wisselen we meestal vrolijk en soms ook droevig nieuws uit, zoals elk koor dat doet, met een kopje thee of koffie...

Kanker in Beeld Zingen voor je leven Leeuwarden is in 2009 opgericht door de Stichting Kanker in Beeld. Deze stichting heeft de aanzet gegeven voor een korennetwerk door heel Nederland van Zingen-voor-je-leven-koren. Ons koor staat sinds 2012 op eigen benen, maar staat nog in nauw contact met dit korennetwerk.

Ons koor is door de jaren uitgegroeid tot een middelgroot driestemmig gemengd koor met een goed gevulde muziekmap, die blijft groeien.
We zingen in de eerste plaats voor ons eigen plezier, maar treden ook graag op om ons te laten horen voor een breder publiek.
We hebben de afgelopen jaren in en om Leeuwarden concerten verzorgd, soms alleen, vaak samen met andere koren; en altijd was het een feest voor onszelf en het publiek.

Belangstellenden zijn altijd welkom op de woensdagmiddag in het clubgebouw van Lions '66, we zijn een gastvrij koor en vinden het fijn als mensen komen luisteren of meezingen. En met nieuwe koorleden zijn we altijd blij. Iedereen die zin heeft om op woensdag met ons te zingen mag komen. Ook als je niet met ziekte geconfronteerd bent. We zijn eigenlijk een gewoon koor, waar samen mooie muziek maken centraal staat.

Ons koor wordt niet gesubsidieerd. De koorcontributie kan de kosten van oefenlocatie, muziek en dirigent niet dekken. Als we optreden gaan we met de pet rond en vragen het publiek om een bijdrage. Sympathisanten steunen ons via NL95 ABNA 0425653862, t.n.v. Zingen voor je Leven , o.v.v. donatie. Elk bedrag is welkom, eenmalig of jaarlijks, groot of klein.
 


Kom gerust langs en zing mee!